Spring naar inhoud

Spelen

spelen sterrenburgpark

Spelen is voor kinderen het allerleukste om te doen. Het is ook de makkelijkste manier om lekker in beweging te komen! Het is goed om kinderen hierin te stimuleren. Kinderen ontwikkelen zich ook door te spelen. 

Bij Toppie Dordrecht ontdekt je kindje zelf wat het leuk vindt. Sporten, spelen, de natuur in, muziek maken, dansen, schilderen, knutselen, koken. Toppie komt naar je toe in de wijk en neemt je mee de stad in. Of wijst je via de website op allerlei activiteiten voor je én voor jou. Kijk eens op doemeemettoppie.nl en op Facebook. Je vindt er het hele jaar door een wisselend aanbod, en leuke en nuttige tips.

Bij speelotheek Pip & Zo kun je 
speel- en spelmateriaal lenen dat past bij de ontwikkelingsfase van jouw kindje. Ook geeft de speelotheek informatie over spelen en speelgoed. Kijk eens op de website of het ook iets voor jou is.


Er zijn volop speelplekken te vinden door de hele stad, voor kleine en grote kinderen. De meeste zijn gratis. Een paar grotere speeltuinverenigingen vragen een kleine toegangsprijs:


Ook is er volop natuur in de stad waar je van kunt genieten. Frisse lucht doet goed! Het ene kind is heel voorzichtig, het andere klimt in de hoogste boom. Een kind leert van een beetje risico nemen. Kijk met de groeiboomtest hoe je avontuurlijk buitenspelen voor jouw kind kunt stimuleren. Er zijn genoeg mooie groene plekken in de stad, zoals de Hollandse Biesbosch, de Kloostertuin, het Wantijpark, de Merwepolder, het Sterrenburgpark en het Oostkilpark. En al bij Stadsboerderij Weizigt met de dieren geknuffeld en in de speeltuin gespeeld?