Spring naar inhoud

Het derde trimester

scrible

Het derde trimester loopt van week 27 t/m week 40 van je zwangerschap. Wat moet er in deze periode allemaal geregeld worden?

Belangrijk voor de bevalling

Zorg dat je de spullen in huis hebt die nodig zijn bij de bevalling en in de kraamperiode. Zet alles op één plek klaar, zodat de verloskundige of kraamverzorgende hier niet naar hoeft te zoeken. Zorg bijvoorbeeld dat je bed een hoogte heeft van 80 cm en dat je ziekenhuistas klaar staat. En heb je al aan de opvang van eventuele huisdieren en broertjes of zusjes gedacht?


Houd de lijst die je van de kraamzorg hebt gekregen bij de hand voor een duidelijk overzicht. Ben je hem kwijt? Vraag hem opnieuw op. 

Thuis of in het ziekenhuis?

Verloopt je zwangerschap zonder problemen, dan mag je kiezen tussen thuis of (poliklinisch) in het ziekenhuis bevallen. Bespreek dit goed met je verloskundige. Belangrijk is dat je een keuze maakt waar jij en je partner zich goed bij voelen. Ben je onder begeleiding van een gynaecoloog, dan beval je altijd in het ziekenhuis. In het Albert Schweitzer ziekenhuis ben je te gast bij Rhena.